Mama

En ook een nieuwe jongenskamer voor kees

Niet alleen Toon kreeg een mooie nieuwe babykamer (dat lees je hier), ook Kees kreeg door de interne verhuizing een nieuw kamer. Wat ooit onze werk/studeer/vooral-rommel-kamer was werd nu een stoere jongenskamer voor Kees. Ook hier hebben geprobeerd het low-budget te houden. Een baby erbij is al duur genoeg niet waar? en de smaak van hun moeder helpt ook niet bepaald mee. 

kleuren

Blauw is en blijft mijn lievelings. Helemaal voor een jongenskamer. Omdat de kamers klein zijn en ik van lichte ruimtes houd hebben we de vloer en muren licht en simpel gehouden. De vloer kreeg een frisse witte laag (want beschadigingen) en op de muur kwam een muisgrijze lambrisering. De blauwe kleur komt terug in de gordijnen, de kast en in de accessoires.

Slapen en verschonen

Het ledikant dat we tijdens mijn eerste zwangerschap zelf maakten (geïnspireerd op het crisis-ledikant van Piet Hein Eek) mocht mee naar zijn nieuwe kamer. Kees sliep er nog zo lekker in en er stonden genoeg veranderingen op hem te wachten dat we besloten de eerst komende tijd nog niet aan een peuterbed te beginnen. Ook qua ruimte is het ledikant ideaal zolang we de verschoningstafel nog nodig hebben in dit kleine kamertje. Met een eenpersoonsbed wordt het allemaal wel heel erg krap. ( ja dat betekend ooit verhuizen, en nee daar denk ik voorlopig liever nog even niet aan )

In de voormalige rommelkamer stond een zelfgemaakt bureau van underlayment in combinatie met een schraag en een kastje. Dit kon prima door als verschoningstafel. Om het wat minder massief te maken verwisselden we het kastje voor nog een schraag en hebben we het blad wat ingekort.

 

het zelfgemaakte ledikant mocht lekker mee

 

het oude bureau werd omgetoverd tot verschoningstafel. Mandje van IKEA

 

opbergen

De opbergruimte was beperkt, dus voor kleding e.d. moest er een kast op de kamer komen. In de voormalige studeerkamer stond een zelf opgeknapte peachkleurige boekenkast. Met een nieuw laagje verf perfect voor in Kees zijn nieuwe kamer. Het werd YIPPEE BLUE van Histor, een mooie petrol kleur. Naast de opbergruimte in de kast zitten in de verschoningstafel 2 vakken en hieronder staat een grote mand voor luiers. Boven de verschoningstafel hangt een wandplank voor boekjes. En net als bij Toon werd ook in Kees zijn kamer een kruidenrekje van IKEA omgetoverd tot een boekenrekje boven het bed. Daarnaast hebben we in het kozijn nog wat ruimte om spullen uit te stallen en voorlopig is dit voldoende. Hoe lang zal dit zo blijven?

de kast in de kleur YIPPEE BLUE

 

Ook het kruidenrekje werd blauw en doet dienst als boekenplankje voor Kees zijn favoriete boekjes

 

Kees zijn geboortekaartje kreeg een mooie plek in de vensterbank van de dakkapel

 

accessoires

Bij Lidor bestelde ik voor Kees zijn kamer een vlaggenlijn van No74 in de kleur petrol (Toon heeft een okergele). Ook de leuke petrolkleurige bal komt daar vandaan. Op de vloer ligt een autobaan vloerkleed, deze heb ik overgenomen op Instagram. De witte lamp in de kamer werd vervangen door een zware van IKEA  om het net wat stoerder te maken. Aan de wand kwam een zwart pronkrek en het sfeerlampje wat daar al hing mocht blijven.

De zwarte olifantenkop komt van IKEA en hangt aan de houten wandhaken van praxis. Ook de petrolkleurige gordijnen komen van IKEA. En om de kamer helemaal persoonlijk te maken hangt de sterrenbeelposter van Kees in een gouden lijst aan de muur.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

En oja, ik heb nog een leuk nieuwtje! Binnenkort kunnen jullie hier ook de blogs lezen van een gastblogger, ze zal zich binnenkort even voorstellen!

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Milou
    12 oktober 2018 at 12:21

    Wat boft die Kees toch maar weer met zo’n mooi kamertje!

  • Laat een reactie achter