Lekker weg

logeren bij nijntje – Milou ging naar het nijntjemuseum

Ik had al heel lang iets op mijn verlanglijstje staan, namelijk een bezoek brengen aan het Nijntje museum. Toen ik daar ook nog eens een bijpassende overnachting bij vond wist ik het zeker.. dit moeten we snel gaan doen. Met de vraag in mijn achterhoofd wie er nou enthousiaster van zou worden, de kids of ik, was de reservering snel gemaakt!

Slapen bij Nijntje

Op een mooie vrijdag kon ons Nijntje avontuur beginnen. Vanuit Enschede gingen we met de trein naar Utrecht en hier kon de pret al beginnen. Vanuit het station in Utrecht is het een klein stukje lopen naar de Neude waar zich het Stay Okay bevindt met een echte Nijntje kamer. Nu hoor ik je denken. Stay Okay, is dat geen hostel? Ja, dat klopt. Bij een hostel gaan mijn gedachten uit naar een oude schuur met stapelbedjes. Nou ik kan je verzekeren, dat is dit zeker niet!

Bij aankomst mochten de kinderen een cadeautje van Nijntje uitzoeken, daarna konden we naar onze kamer. Deze viel, zoals verwacht, helemaal in de smaak. De kamer heeft een frisse uitstraling met leuke Nijntje accenten. Ook staat er een speelgoedkist met allemaal speelgoed in dit thema. Daarnaast beschikt de kamer over een douche, wastafel en een eigen toilet. Er is geen televisie op de kamer, maar die hebben we ook helemaal niet gemist.

We hebben wat gegeten bij The 5th, dit is het restaurant dat zich in het Stay Okay bevindt, ongedwongen sfeer (vind ik wel prettig met kinderen) en lekker eten!

En dan begint de uitdaging, het naar bed brengen. Omdat je op één kamer slaapt kun je niet als ouders nog te veel lawaai maken. Ook hadden Robine en Kick nog nooit bij elkaar op de kamer geslapen. Natuurlijk moesten ze papa en mama wel even uittesten, maar na zo’n zeven keer om nog een laatste kusje te hebben gevraagd zijn ze gaan slapen. En ja, papa en mama dus  ook. Onder toeziend oog van Nijntje wat verloren uurtjes inhalen, ook best fijn soms!

De Nijntje-kamer is altijd inclusief:

  • Familie entreekaart voor het Nijntje museum
  • Spelletjes van Nijntje op de kamer
  • Uitgebreid ontbijt op echt Nijntje servies
  • Opgemaakte bedden
  • Douche en toilet op de kamer
  • Nijntje douchgel en shampoo
  • Nijntje verrassing voor de kids

 

Op naar het Nijntje museum

Zaterdagochtend hebben we eerst gezellig ontbeten aan speciaal voor ons gedekte tafel in Nijntje thema. Het ontbijt was prima verzorgd! Daarna uitchecken en zijn we door het gezellige centrum van Utrecht naar het museum gelopen. Dit was een wandelingetje van ongeveer vijftien minuten.

Eenmaal aangekomen in het Nijntje museum is het lastig om het enthousiasme van Robine en Kick te managen, dus hup.. snel onze spullen in een kluisje en op ontdekkingstocht. Er valt echt van alles te zien en te doen. Van een huiskamer, tot een dierentuin en alles wat daar zo ongeveer tussenin zit.

Ik had Robine in de aanloop naar ons Nijntje avontuur al een keer een filmpje van het museum laten zien, waarop haar reactie was: “Nee, dat is alleen voor kleine kindjes”. Een beetje huiverig was ik dus wel, maar uiteindelijk was dit nergens voor nodig. Ook voor haar leeftijd (5) is er nog voldoende uitdaging in de vorm van spelletjes en er is ook een knutsel lokaal waar ze lekker heeft kunnen schilderen en knippen. Kick vond vooral de verkeerstuin fantastisch! Crossen op de driewieler en tussendoor ook nog even de machinist van de trein spelen. Al met al zijn we zo’n twee uur in het museum geweest, maar we hadden hier nog wel langer kunnen blijven.

Té leuk uitje

Al met al vond ik dit echt een té leuk uitje. En als de kinderen genieten, dan geniet je zelf toch ook? En laten we vooral niet vergeten dat je sowieso een avond op tijd in bed ligt! Ben je ook van plan om te gaan? Je boekt de Nijntjekamer al vanaf 129,- euro per nacht en als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Stay Okay, dan ontvang je 10% korting. Tipje van mij!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter