Geen categorie

Een stoere jongenskamer voor Kees

De afgelopen weken is de neutrale babykamer getransformeerd tot een stoere jongenskamer voor Kees. De kamer was eerst nog vrij neutraal en rustig, maar nu kees bijna 1 werd vond ik het wel tijd om de kamer wat stoerder te maken. Best lastig op +/-4 m2, maar het is best goed gelukt als je het mij vraagt!

 

genderneutraal

Nee geintje natuurlijk, ik weet dat HEMA dat ontzettend 2018 vind, maar Kees draagt zolang ik hem kleed leuke stoere kleding, omdat ik vind dat dat bij een jongen past. Net zo als ik vind dat een rokje bij meisjes past. En als Kees dan ooit zélf besluit rokjes te willen dragen vind ik dat ook helemaal prima, maar ik snap niet waarom Hema ons deze keuze uit handen neemt. Ok, dat gezegd terug naar waar het om draait.  Baby-Gardenbroek kreeg een gender-neutrale kamer. Want Kees had ook een Sophie, Emma, Julia of Roos kunnen zijn ( nee natuurlijk ga ik onze meisjesnaam niet verraden). De commode verfden we in een mooie kleur blauw, het bekende crisis-ledikant van Piet Hein Eek werd nagemaakt en dat gecombineerd met een witte vloer was meer dan genoeg in een kamertje van net iets meer als 4 m2.

de genderneutrale variant

 

tijd voor een stoere jongenskamer

Ik had me tijdens de zwangerschap voorgenomen om vlak na de geboorte de kamer ”iets-minder-genderneutraal” te maken door middel van aankleding. Raad eens? Nee natuurlijk heb je daar geen tijd voor de eerste maanden. Maar nu bijna een jaar later was kreeg ik het op mijn heupen en moest het ook ineens gebeuren. De commode kreeg een nieuw kleurtje, stoer army-green. De metalen grepen werden vervangen door cognackleurige leren greepjes.

De knopen op de muur werden vervangen door stoere dippies en burnies. Daarnaast kwamen de bekende kruidenrekjes van Ikea aan de muur waarvan ik er 1 in dezelfde kleur als de commode verfde. Op de vloer kwam een leuk kleed met autobaan-patroon welke ik ooit eens via IG heb overgekocht.

Ondanks dat het een klein kamertje is mag het resultaat er zijn. En aangezien Kees nog steeds rond half 6 wakker wordt ga ik er vanuit dat hij zijn kamer ook te mooi vind om er in te slapen;). Kijk snel verder voor de foto’s!

mini-kamertje

 

het favoriete boek pronkt op het rekje

 

Kees zijn vrienden

 

het ikea-plankje

 

lamp van Ikea, en zien jullie die mooie boom voor het raam? love it!

 

Sticker van KEK, en het bekkende tomado-rekje

 

de dippie/burnies

 

dippie/burnies

Heb jij nog leuke tips voor ieniemini kamertjes? Deel ze dan hieronder! Ik ben benieuwd…

2 reacties

 • Reageren
  Maud
  21 oktober 2017 at 10:05

  Te gek! Wij twijfelen nog over de kleuren.. Army green is hier zeker een kanshebber maar oker kleur vind ik ook wel leuk. Keuzes keuzes haha. In ieder geval komt hier ook het crisis ledikant (zelf maken want jeetje wat is dat ding duur!!)

 • Reageren
  Babykamer inspiratie - de babykamer van Toon - Meisjemama.nl
  19 september 2018 at 07:01

  […] kunnen doen als babykamer. Die had ik zelfs recent nog opgeknapt en stoerder gemaakt. Dat lees je hier. Toch konden mijn hormonen zich hier niet bij neerleggen en moest er een totaal nieuw babykamertje […]

 • Laat een reactie achter