Mama

Babykamer inspiratie – de babykamer van Toon

Dat ik zwanger was van Toon betekende ook dat er een slaapkamerruil moest komen. Wij wonen niet groot en met name de slaapkamers zijn erg klein. We hadden Toon naar de middelgrote kamer kunne doen wat tot die tijd dienst deed als studeerkamer, maar dat zou betekenen dat wanneer Kees toe is aan een eenpersoonsbed we een probleem zouden hebben. In het kleinste kamertje past dit namelijk niet. Dus een kamerruil was de beste optie voor de lange termijn. Kees ging naar de studeerkamer en zijn oude kamer werd de nieuwe babykamer voor Toon. 

veranderdrang

Kees was op dat moment nog een baby en zijn slaapkamer zou prima dienst kunnen doen als babykamer. Die had ik zelfs recent nog opgeknapt en stoerder gemaakt. Dat lees je hier. Toch konden mijn hormonen zich hier niet bij neerleggen en moest er een totaal nieuw babykamertje komen. De commode kreeg voor de 3e keer een andere kleur, het randje werd opnieuw behangen en voor Toon kwam er een nieuw ledikantje omdat die van Kees mee verhuist naar zijn nieuw kamer. Een paar details mochten blijven. Het rendierkop aan de muur blijft leuk en heeft een zachte uitstraling en is daarmee perfect voor een babykamer. Ook de leuke wandhaken van kukeluusje bleven hangen, want, nog meer gaten in de muur kon mijn man niet aan.

Boysmom

Bij Kees wisten we niet of we een jongen of een meisje zouden krijgen en daarom was het kamertje neutraal met zachte kleuren, iets wat ik bij zowel een jongen als een meisje er mooi vind. Deze zwangerschap wilden we ervaren hoe het is om het wel te weten en wisten we vanaf een week of 16 dat er nog een jongen bij zou komen! Met dat in mijn achterhoofd mocht het kamertje wel wat stoerder. Arthur vond op marktplaats het sissy-boy behang wat ik al zo lang zocht maar nergens meer verkrijgbaar was. Een stoer behang met Tijgers.

 

De okergele/oranje kleur wilde ik terug laten komen. Ik bestelde een prachtige linnen vlaggenlijn van Numero 74 en via Instagram kocht ik een mooie wollen ledikantdeken in dezelfde kleur over. De rest van het beddengoed is wit met een mooie vogelprint van Mies en Co. Het beddengoed is al zo mooi dat het bedje simpel mocht zijn en deze vond ik voor 10 euro op marktplaats! Om alles verder toch een beetje fris te houden bleven alle overige muren wit, net als de vloer en de gordijnen.

 

 

De commode ging ooit van grenen naar grijsblauw, naar legergroen en kreeg nu een hele lichte zachte grijsblauwe kleur. Ik ben verliefd op de kleur! Voor Kees gebruiken we zijn aankleedkussen nog, dus dit gaf mij mooi de kans om voor Toon zo’n leuke aankleedmand te bestellen. Ik vind het persoonlijk altijd wel mooi om wat natuurlijke materialen en kleuren te gebruiken in baby/kinderkamers en dit mandje is daar perfect voor. Of het praktisch is? vooralsnog wel!

 

Boven de commode hangt het tomado-rekje wat er al op Kees zijn kamer hing. Deze is alleen verplaatst naar een andere muur. Wij gebruiken het rekje voor draagdoeken, verzorgingsproducten, wat persoonlijke spulletjes en hebben er alle kaartjes in een mooi doosje gedaan.

 

aankleding

Wat betreft de aankleding hebben we niet te veel gedaan omdat het kamertje erg klein is. Aan de wand hangen 2 kruidenrekjes van Ikea om wat extra kleertjes en boekjes kwijt te kunnen. hierboven hebben we wat stickers van Mies en Co geplakt. Dit maakt samen met het beddengoed weer een mooi geheel. Stiekem wilde ik ze wel boven ons eigen bed plakken maar de roze muur vond Arthur wel meer dan genoeg.

Boven het bedje hangt nog steeds de leuke rendierkop. Op de grond ligt een rond jute vloerkleedje van de Kwantum. Ook staan/hangen her en der wat plantjes.

het leuke kaartje dat ik tijdens mijn zwangerschap kreeg van lieve ilse pronkt nu in een mooi lijstje

 

speedknuffel van Mies en Co en muziekdoosje van Liewood

deze leuke print is van My Deer en moest er wel komen bij het tijgerbehang

 

 

 

een lief versje van Jip

 

wit en naturel, heel fijn op de babykamer en in contract met het drukke behangetje

 

En ook kees kreeg een nieuwe kamer! Daarover binnenkort meer.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Greet
  19 september 2018 at 08:52

  Wat een lief kamertje heeft Toon!

 • Reageren
  En ook een nieuwe jongenskamer voor kees - Meisjemama.nl
  6 oktober 2018 at 08:43

  […] alleen Toon kreeg een mooie nieuwe babykamer (dat lees je hier), ook Kees kreeg door de interne verhuizing een nieuw kamer. Wat ooit onze […]

 • Reageren
  Ilse
  15 oktober 2018 at 14:39

  Oh wow ik zie nu pas dat m’n kaartje hier ook in pronkt! Lief (:

  • Reageren
   Anique - meisjemama
   15 oktober 2018 at 14:52

   Ja zeker! vond de tekst zo mooi!

  Laat een reactie achter