Mama Meisje

Lifestyle fotografie – de 5 leukste lifestyle-fotografen

Steeds vaker zie je dat fotografen mooie momenten vastleggen in plaats van een mooie foto ‘’ creëren’’. Super blij word ik daarvan, want dat is toch het allermooist? Deze zogenaamde lifestyle fotografie legt momenten vast, zo mooi en puur als ze van zichzelf zijn. Persoonlijk vind ik dit veel mooier en waardevoller. Dit zijn de momenten die ik me wil herinneren. Nou kan je natuurlijk zelf alles vastleggen maar allereerst is het natuurlijk leuk als iedereen in beeld komt en ten tweede is de kans op écht mooie foto’s nou net even iets groter met een goede fotograaf. ( Lees: niet 1 oog half dicht, niet de wallen van een week geleden nog zichtbaar door verkeerde instellingen en ga zo maar door)

verslaafd

Ik ben zelf wel lichtelijk verslaafd aan het maken van foto’s. Van ons interieur, van gerechten, van bloemen, van Kees en als ik me verveel ben ik ook niet vies van een ‘’selfie’’ (die er dan pas na 500 filters mee door kan). Arthur heeft zoals hij het zelf zegt “meer met herinneringen’’ en ‘’denkt er gewoon niet aan’’. Voor velen herkenbaar, zo sta je dus zelf niet vaak op de foto. Toen ik zwanger was heb ik een door Stephanie foto’s laten maken. Toen Kees geboren is is ze terug geweest om ook foto’s samen met hem te maken. Het leuke is dat hierdoor alle foto’s dezelfde stijl hebben. En omdat Stephanie zo leuk en gezellig is hebben we haar later ook nog eens gevraagd voor mooie familiefoto’s voor de ouders van Arthur. Naast Stephanie zijn er nog heel veel andere fotografen met een supermooie stijl. Ik heb een top 5 gemaakt van de (voor mij) mooiste life-style fotografen.

chef-stef fotografie

Stephanie dus. Moeder van Mae en Lois, en vooral supergezellig. Met stephanie voelde het direct gemakkelijk. enthousiast spontaan en alles behalve stijfjes. Geen geposeer, maar gewoon mooie momenten vastleggen. (sorry Steph, als je het druk gaat krijgen). Wij hebben de foto’s gebruikt voor een grote  IXXI collage in ons huis. En we hebben zó veel mooie foto’s van Stephanie gekregen dat we eens in de zoveel tijd kunnen afwisselen met de foto’s in de collage. Als je meer van Stephanie haar werk wil zijn kijk dan even op de website van chefstef fotografie

chefstef-fotografie

chefstef-fotografie

chefstef-fotografie

At hello fotografie

Sigrid heeft het geboortekaartje van Kees ontworpen, maar daarnaast is ze ook vooral bezig met ”at hello fotografie’’.  Ik ben echt fan! De stijl van at hello is licht en puur. Hadden jullie al door dat ik gek ben op licht? Ook bij At Hello geen geposeerde foto’s maar gewoon mooie en leuke momenten vastgelegd. Neem vooral even een kijkje op de site van at hello.

kaartje gemaakt door At Hello

at hello

at hello

little detail fotografie

Al een hele tijd volg ik Suzanne op Instagram. ( @suziep ) Ze maakt de leukste en mooiste foto’s van haar kinderen Teuntje en Ted. Nou heb ik sowieso al veel bewondering voor mensen die besluiten te doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. En dat is wat Suzanne heeft gedaan! Zoals ze zelf zegt ‘’do what you love and love what you do’’. Met ‘’little detail’’ richt ze zich lifetstyle shoots, maar daarnaast heeft ze ook een concept bedacht voor bedrijven en webshops om hun producten of bedrijf meer onder de aandacht te brengen, de zogenaamde ‘’social media boost’’. meer informatie en foto’s vind je op little detail.

little detail

little detail

daily apple fotografie

Eigenlijk geldt voor Janneke hetzelfde als voor Suzanne. Ook Janneke volg ik al tijden via instagram (@dailyapple) om haar mooie plaatjes van dochter Lucy. Die plaatjes werden alsmaar mooier en ook Janneke is voor zich zelf begonnen met Daily Apple fotografie. ”Lifestyle met een vleugje documentary” zoals ze het zelf noemt. Ook voor commerciële opdrachten kan je bij daily apple fotografie terecht. Dit is wel te zien aan alle sfeerbeelden van hun eigen huis. En hoog op mijn wishlist: Janneke geeft ook workshops fotografie! Kijk gauw op de website voor meer mooie foto’s van daily apple fotografie.

daily apple

daily apple

Sharon Woesthuis

Sharon is een vriendin van een oud-collega. Tijdens mijn zwangerschap heeft ze een keer mooie foto’s in de buitenlucht gemaakt. Sharon is een hele fijne fotograaf die lief en gezellig is, af en toe een kleine aanwijzing geeft maar ook vooral weer gewoon het moment vastlegt. Ze noemt haar stijl verhalend, puur & een tikkeltje editorial. Naast de mooie shoots heeft Sharon ook prachtig reis-foto’s op haar website staan. Echt de moeite waard om een keer een kijkje te nemen! Sharon Woesthuis

sharon woesthuis

Heb jij nog leuke tips voor fotografen? Laat dan even een reactie achter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Chrystie
  18 augustus 2017 at 09:34

  Wat prachtig allemaal! Ik heb nu keer een shoot gehad van bysietske fotografie.
  Ook super tevreden en prachtige foto’s!

 • Reageren
  Marjolein Heij
  18 augustus 2017 at 17:01

  Leuke blog en leuk dat je het onder de aandacht brengt. Heb ook mijn hart verloren aan de lifestyle fotograaf dus mocht je er nog ooit 1 willen toevoegen aan je rijtje (even schaamteloos reclame maken voor mezelf 😉 ) <– instagram.com/jolarpictures

  Groetjes Marjolein

 • Laat een reactie achter