Mama

Feest! de eerste verjaardag van Kees!

7 Oktober was het zover, we vierden de eerste verjaardag van Kees. Eigenlijk was hij pas 20 oktober jarig, maar toen zat zijn vader in Hong-Kong, dus werd het feestje wat vervroegd. De voorbereidingen in mijn hoofd begonnen al in de zomer, en geen idee hoe het kan, maar opeens was het eind september en ik had nog niets geregeld. En dat is best bijzonder voor iemand die in september al kerstversiering op de kop tikt. Maargoed, plannen werden gemaakt en op 7 oktober was daar een heus feest met lekkere taarten, mooie versiering en een blije bijna-dreumes! (en mama!)

de taarten

Taarten bakken gaat mij prima af, maar met lichtelijke stress kozen we voor plan B. Plan B is in Enschede ook wel bekend als Mrs. Brown. (als je in Enschede bent, serieus ga daar een lekker kopje koffie drinken mét taart). We bestelden 2 heerlijke taarten, een passievrucht-cheesecake en een oreo-salted-caramel-taart, uiteraard ook nog mooi versierd. Omdat ik het niet kon laten bakte ik zelf nog een stapeltaart waarvan je het recept op de blog van ‘’prchtg’’ vindt.

Naast de taarten waren er voor de kinderen de inmiddels bekende eikeltjes, stroopwafeltjes met een mini-negerzoen, snoepjes en chocosoesjes.

 

Voor Kees kwam er een eigen taartje. ik maakte een simpel boltaartje van biscuitdeeg, vulde deze met vers fruit en een klein beetje mascarponeroom wat over was van de stapeltaart. Bovenop kwamen toefen van botercreme en zwarte bessen. Het sterretje erin vond Kees maar gek! Het grootste gedeelte van het taartje belande overigens op de grond, in zijn neus, in zijn haar, eigenlijk overal behalve zijn mond.

 

versiering

Vooraf had ik de wildste plannen met versiering in een bepaald (kleur)thema, maar omdat dat bij wilde plannen bleef en de tijd te kort was, is het daar niet meer van gekomen. Was het dan niet leuk aangekleed? Natuurlijk wel! Om het toch een beetje persoonlijk te maken bestelde ik 50 zwart-wit foto’s van Kees zijn eerste jaar , en maakte hier een slinger van. Ik vond ergens nog grote ballonnen met goud/zwarte confetti erin. Confetti in dezelfde kleuren kocht ik bij Hema om de tafel aan te kleden. Zo ontstond toch een beetje een nieuw kleurthema, wit goud en zwart! Bij Ikea vond ik geweldig leuk inpakpapier met zwarte panters. (overdreven? misschien toch een beetje doorgeslagen ondanks de last-minute-actie). Voor in de stapeltaart maakte ik zelf een topper van een rietje en vlaggetjes.

Oh en nog een leuk detail! Al sinds Kees zijn geboorte hangt hier zijn naam in gouden folie ballonnen van de Hema… geen geintje! De ochtend dat we thuis kwamen uit het ziekenhuis heb ik ze zelf opgehangen en een jaar later hangen ze er nog steeds, opgeblazen en wel!

 

lekkers voor mee naar huis

Voor de kinderen heb ik geen snoepzakje gemaakt, maar popcornbakjes. Aan witte kartonnen bakjes van de hema maakte ik een label met de tekst ‘’hoera Kees 1 jaar’’. De bakjes vulde ik met zoete popcorn. Net even anders dan het bekende snoepzakje en het staat leuk op de tafel vol lekkers!

 

party outfit

Eén ding wat ik al wel weken van te voren geregeld had was Kees zijn outfit! De salopette en romper zijn van Phil and Phae. En ik durf het bijna niet te zeggen maar het kroontje en strikje van Suussies kocht ik geloof ik al een half jaar geleden!

 

Op naar nog zo’n prachtig jaar Lieve Kees!

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter