Mama

Feest! Kees is twee!

Je knippert een paar keer met je ogen en je kleine-lieve-maatje50-baby is een peuter geworden. Afgelopen 20 oktober was het zover, Kees werd 2 jaar. Een echte peuter in huis, en dan ook een hele echte. We hebben een fijn feestje gevierd en de jarige in huis heeft het hele weekend ‘’taaaaat’’ geroepen, én gegeten. Het was feest!

 

Lieve Kees

Wat een avontuur is het leven met jou. Als een klein glibberig wormpje werd je 2 jaar geleden door je vader op mijn borst  gelegd. Een wormpje met de 2 mooiste ogen die ik ken. Het begin van ons avontuur, het avontuur waarvan ik dacht te weten wat het me brengt. Niets is minder waar, al na een paar dagen, wat zeg ik, een paar uur besef ik me dat we totaal niet weten wat ons te wachten staat. We beginnen ons avontuur met een bumpy road maar gelukkig werd dat na een paar maand beter. Naar mate de tijd verstrijkt leren we je steeds beter kennen en groei je uit van een onrustige hulpeloze baby naar een kleine grappige pittige dreumes met de liefste kusjes en een flinke dosis pit. Je werd grote broer en die rol past je als geen ander. Hoe pittig je ook kan zijn, voor je kleine broertje ben je altijd lief. Speelgoed, speentjes, alles wordt aangesleept met de boodschap ‘’asjblieft tooon’’. Je bent dol op eten. Maar daarnaast ben je wel 2, dus hoe dol je ook bent op eten, een echte peuter hoort er drama van te maken en dat doe je dan ook volgens het boekje. Naast eten ben je dol op dieren, je opa’s en oma’s en lekker stoeien. Wij kunnen alleen maar hopen dat die altijd zo blijft!

blurry, maar voor mij perfect!

Feest!

Op de dag zelf vierden we zijn verjaardag. De avond ervoor zou ik wel even een paar taarten bakken. En versieren. En het cadeau inpakken. En opruimen. What was i thinking? Hier trap ik dus elke keer weer in. Drie taarten, een versierd huis, een ingepakte fiets en een schoon huis later lag ik dan eindelijk rond 01.00 uur in bed. Alles voor onze lieve kleine ondeugende peuter.

We hadden 3 taarten. Ik bakte 2 taarten zelf. Een variatie op de mascarpone rood fruit taart naar een recept van prchtg en een chocoladetaart met een heerlijke sinaasappelcreme naar eigen recept. Deze zal ik binnenkort op de blog plaatsen. Voor de kleintjes bakte ik nog wat cupcakes erbij. De derde taart was de allerlekkerste appeltaart die we besteld hebben bij wattez. (een tip voor iedereen in de buurt van Enschede)

 

De versiering bestelde ik bij confettitime, een webshop met allerlei leuke versiering in verschillende thema’s. Omdat Kees een echte herfstboy is koos ik voor het woodland/herfst thema. Ik gebruikte de caketoppers voor in de taart, prikkertjes voor in de cupcakes en wat leuk slingers.  Alles ziet er meteen een stuk gezelliger uit. Mocht iemand het ontgaan zijn, de mega grote folieballon verraadt direct wat er te vieren valt.

Als cadeau hebben wij Kees een loopfiets van veloretti gegeven. Dezelfde als zijn moeder, hoe leuk is dat. Sorry maar ik ben een sucker voor dat soort dingen. Eerlijk is eerlijk, zo leuk als zijn moeder het vond, zo weinig interesse had Kees. En dat snap ik wel, want meneer had de taarten al lang gezien. Een kind van zijn moeder trouwens, taart is leven!

PS wil je de blog over Kees zijn eerste verjaardag nog lezen? dat kan hier!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter